Home > Mogelijkheden

Mogelijkheden, Tips & Ideeën voor een heerlijk Chocolade Buffet

Makkelijk & Eenvoudig

Bestaat er iets lekkerders en feestelijkers dan een chocoladefontein als dessertbuffet op uw feest?
Het idee van Chocolade Fontein Huren is eenvoudig; U huurt bij ons enkel een losse fontein (incl. chocolade). Hierdoor kunnen wij u de laagste huurprijs bieden. U regelt zelf de gewenste chocolade, kleurings, dippings, toppings en alle andere benodigdheden voor uw wensen. U kunt het zo gek maken als u zelf wilt! U haalt de fontein bij ons af en brengt deze gereinigd weer retour. Makkelijk en eenvoudig!
Uiteraard leveren wij ook de gewenste fonteinchocolade in diverse smaken en kleuren (enkel i.c.m. de huur van een chocoladefontein of volledig verzorgd buffet).
Of wilt u liever alles voor uw feest geregeld hebben en nergens meer naar hoeven om te kijken? In dat geval verzorgen wij voor u een volledig in stijl verzorgd chocoladebuffet afgestemd op al uw wensen. Vertel ons uw wensen en informeer geheel vrijblijvend naar alle mogelijkheden en onze prijzen. Wij verzorgen chocoladebuffeten voor zowel kleine als zeer grote groepen in de door u gewenste stijl.

Tips voor een succesvol chocoladebuffet

Indien u zelf het chocoladebuffet gaat verzorgen hebben wij een aantal leuke en handige tips en ideeën voor u opgesteld.

Levering van Fontein Chocolade in diverse smaken

Wij leveren u graag speciale chocolade die geschikt is voor fonteinen. Voor onze chocoladefonteinen dient u enkel de fonteinchocolade van de merken Callebaut of Sephra te gebruiken. Andere chocolade merken of gewone chocolade zijn niet geschikt voor onze fonteinen en zullen niet voldoende smelten om mooi in de fonteinen te vloeien en kan in enkele gevallen zelfs schade geven aan de fonteinen.
Wij bieden een breed assortiment aan smaken en kleuren van fonteinchocolade van Callebaut of Sephra in zakken van 2,5 kg. Kijk hier voor een overzicht van alle soorten Fontein Chocolade.
Indien u de chocolade bij ons wenst af te nemen, geef dan tijdig aan voor hoeveel personen u de chocolade fontein wilt inzetten en welke smaak u graag wilt gebruiken. Dan adviseren wij u graag hoeveel chocolade u nodig heeft en zorgen wij dat de gewenste chocolade voldoende op voorraad is voordat u de chocoladefontein samen met de chocolade komt ophalen.
U kunt per chocoladefontein maar 1 soort (merk en smaak) tegenlijk gebruiken. Indien u meerdere smaken chocolade wilt inzetten tijdens uw chocoladebuffet, dan dient u meerdere fonteinen te huren.

Hoeveel chocolade heeft u nodig?

De hoeveelheid chocolade die u nodig heeft is afhankelijk van de grootte van de gehuurde chocoladefontein en het aantal gasten dat gebruik maakt van uw chocoladebuffet. Op onze website kunt u voor iedere fontein zien hoeveel chocolade u minimaal nodig heeft om de betreffende chocoladefontein goed te laten draaien en de chocoladewaterval mooi stroomt. Wij adviseren om minimaal 2 x 2,5 kg extra chocolade te nemen bovenop de minimaal benodigde chocolade voor de fontein (3 x 2,5 kg). U zult tijdens het chocoladebuffet mogelijk de chocolade moeten bijvullen, zodat de fontein mooi blijft stromen. In dat geval is het prettig als u geen chocolade tekort komt.
U kunt de bij ons aangekochte chocolade altijd weer terugbrengen (mits in een gesloten verpakking) en dan krijgt u gewoon uw geld retour. Zo hoeft u nooit te weinig chocolade in huis te hebben en kunt u teleurstellingen voorkomen. Wij adviseren u graag hoeveel chocolade u dient in te kopen.

Hoe voegt u de chocolade toe aan de chocoladefontein?

Fontein chocolade bestaat uit kleine druppelvormige stukjes chocolade. De chocolade is makkelijk te smelten op de volgende manier: Smelt de benodigde hoeveelheid chocolade in een grote pan op heel laag vuur of beter nog 'Au Bain Marie'. Het is van belang om de chocolade langzaam te verhitten om verbranding van de chocolade te voorkomen. Verbrande chocolade stroomt niet meer mooi in de chocoladefontein. Nadat de chocolade vloeibaar is dient u deze in de onderste bak van de chocoladefontein te gieten. Zorg ervoor dat de chocolade fontein al minimaal 5 (en maximaal 10) minuten aan staat en rondpompt. Hierdoor wordt de fontein voorverwarmd, zodat de gesmolten chocolade bij het overgieten in de chocoladefontein gelijk door de fontein word rondgepompt en niet stolt.

Chocoladefontein bijvullen met chocolade tijdens gebruik

Zodra u de chocoladefontein in gebruik heeft dient u de fontein regelmatig in de gaten te houden en indien nodig bij te vullen met gesmolten chocolade (zie methode hierboven).
Indien de chocolade fontein niet meer mooi stroomt, dient u de volgende drie punten te controleren om de fontein weer mooi te laten stromen.
A. Kijk of de chocoladefontein voldoende waterpas staat. Indien de fontein niet waterpas staat zal de chocolade onregelmatig verdeeld worden over alle lagen van de chocoladefontein en zal deze onregelmatig stromen. Indien deze aanpassing niet zorgt voor een verbetering van de stroming, probeer dan mogelijkheid B hieronder.
B. Kijk of er voldoende chocolade aanwezig is in de onderste bak van de chocolade fontein, zodat de chocolade voldoende word rondgepompt. Indien de onderste bak minder dan een centimeter chocolade bevat, dan dient de chocolade te worden bijgevuld. Verwarm een of twee liter chocolade in een pan of 'Au Bain Marie' en schud de gesmolten chocolade over in de onderste bak van de chocoladefontein. Indien dit niet zorgt voor een betere stroming van de chocolade, probeer dan mogelijkheid C.
C. Indien er voldoende gesmolten chocolade in de onderste bak van de fontein aanwezig is en de chocolade niet mooi stroomt dan dient u de temperatuur-schakelaar van de chocoladefontein bij te stellen en de temperatuur iets te verhogen. Verhoog de temperatuur in kleine stappen en kijk of de chocolade weer goed gaat stromen. Indien de chocolade te warm is kan dit ook zorgen voor onregelmatig stromen van de chocolade. Probeer in dit geval de temperatuur te verlagen
Let op; Houdt er rekening mee dat het circa 15 minuten zal duren voordat de chocolade naar de ingestelde temperatuur is gestegen of is teruggezakt. Pas dan kunt u beoordelen of de chocolade goed stroomt. Ga dus niet te snel en te vaak aan de temperatuurknop draaien, want dan kunt u niet rustig beoordelen of de chocolade goed gaat en blijft stromen.

Dippings & Toppings voor het chocoladebuffet

Koop uw fruit vers op de markt. Hiermee bespaart u behoorlijk wat kosten. Aardbeien, kersen en stukjes appel doen het bijzonder goed. Houdt u er rekening mee dat u sommige seizoensafhankelijke fruitsoorten tijdig besteld bij uw fruit leverancier, indien u grotere hoeveelheden wenst. Aardbeien zijn bijvoorbeeld in de winter vaak minder beschikbaar.
Koekjes en toebehoren koopt u in feite overal. Deze zijn bij de Aldi en de Lidl het meest voordelig en in vele varianten te koop. Oblie rolletjes, lange vingers, slagroomwafels en slagroomsoesjes zijn het meest favoriet.
Dippings zijn bedoeld om na de chocolade dip nog een extra smaakje toe te voegen bovenop de chocoladedip. Crushed M&M's en crunchy nootkrokant zijn het meest favoriet en zijn eveneens te koop in bovengenoemde supermarkten.
Bekijk onze aanbevelingen voor Dippings & Toppings.

Presentatie chocoladebuffet

Presenteer uw chocoladefontein op een grote tafel voorzien van een mooi tafelkleed. Presenteer in volgorde langs de tafel eerst servetjes, mooie prikkers of vorkjes en kleine bordjes. Daarna presenteert u het fruit en koekjes en vervolgens de chocoladefontein. Als laatst presenteert u de dippings. De volgorde is belangrijk, zodat de bezoekers in een richting langs de tafel kunnen lopen en elkaar niet niet in de weg staan.
U kunt uw dippings en toppings bijvoorbeeld aanbieden in mooie schalen en uw fruit presenteren in kleine fruitkistjes (vraag ernaar bij uw fruitleverancier op de markt). Het is ook prachtig om gemengd fruit te presenteren door het fruit met (krul)prikkers op meerdere ananassen te prikken. Dit geeft een mooie tropische aankleding van uw buffet.
Zorg er altijd voor dat u gesneden fruit vers bereid wordt. Zo voorkomt u dat fruit verkleurt en niet meer genuttigd wordt.
In het geval u wenst dat wij uw chocoladebuffet geheel verzorgen en aankkleden, dan bespreken wij graag uw wensen m.b.t. de presentatie en stijl, eventueel met de kleuren van een thema-feest.

Huurprijzen & verhuur

De huurprijzen op onze website zijn gebaseerd op een periode van 24-uur (wij noemen dit 'dagtarief') i.p.v. een kalenderdag. Dit heeft als voordeel dat u de fontein tot de volgende dag kunt gebruiken en uw feest niet hoeft te onderbreken om de fontein te retourneren op eenzelfde dag (indien de volgende dag niet verhuurd en altijd in overleg).
Indien u de fontein voor meer dan deze tijd wilt huren, kunnen wij de fontein tegen een gereduceerd dagtarief aanbieden. Informeer vrijblijvend naar onze prijzen.
* Verhuur is enkel mogelijk binnen Nederland en Belgie.


Lees meer over Reserveren »
Lees meer over Betalingen »
Lees meer over Afhalen & Retourneren »