Home > Afhalen en Retourneren

Afhalen en Retourneren

Afhalen

Bij het afhalen van de de chocoladefontein en eventueel meegeleverde chocolade geven wij u uitleg over het gebruik, de montage en het reinigen van de fontein & chocolade. Daarnaast ontvangen wij de (restant) betaling en een kopie van uw geldige legitimatiebewijs en de naw gegevens indien wij deze nog niet hebben ontvangen.
Er wordt vooraf overlegt wanneer de chocoladefontein wordt afgehaald en geretourneerd. Bij het afhalen ontvangt u tevens een betalings- en leveringsbewijs met alle afspraken.
Wanneer u verhinderd of vertraging oploopt m.b.t. het afhalen vragen wij om telefonisch contact met ons op te nemen, zodat we zaken met elkaar kunnen afstemmen. Voor meer informatie m.b.t. afhalen lees onze algemene voorwaarden.

Retourneren

U brengt de chocoladefontein op een vooraf overeengekomen tijdstip weer terug. Mocht u verhinderd zijn neem dan direct contact op om samen naar een oplossing te kijken.
Indien u de chocoladefontein tijdens de verhuurperiode langer wilt huren dan oorspronkelijk is overeengekomen, neem dan telefonisch contact met ons op. In overleg kijken wij of de chocolade fontein beschikbaar is voor een verlenging van de huurperiode. Indien het mogelijk blijkt om de chocoladefontein langer te huren dan krijgt u van ons een prijs voor de extra huurdagen, en bepalen we mondeling de dag van retour. Hierop volgend ontvangt u van ons een bevestiging per email en een nieuwe factuur. De meerprijs dient u contant te voldoen of wordt met de borg verrekend bij het retourneren van de chocoladefontein.

Reinigen van de chocoladefontein

U dient zelf de chocoladefontein te reinigen, voordat u deze retourneert. Bij het ophalen van de chocoladefontein krijgt u te zien hoe u de chocoladefontein(en) zelf kunt (de)monteren, zodat u alle onderdelen makkelijk kunt reinigen.
Reinigen is eenvoudig. Alle onderdelen kunt u afzonderlijk met de hand reinigen (niet in vaatwasser). U doet dit met warm water. Gebruik hierbij altijd een neutraal afwasmiddel en een zachte spons en/of zachte afwasborstel. Gebruik nooit schuursponzen, schuurborstels of andere schuurmiddelen. Dit veroorzaakt krassen. Zorg na het reinigen dat alle onderdelen goed zijn gedroogd, voordat de onderdelen weer in elkaar gemonteerd worden. Dit ter voorkoming van oxidatie (roestvorming).
Direct na gebruik van de fontein adviseren wij de meeste chocolade, als deze nog gesmolten is, over te schudden in een pan. Dit maakt het achteraf reinigen van de gestolde chocolade een stuk eenvoudiger en dit bespaart u tijd.
Indien de chocoladefontein niet (voldoende) gereinigd word geretourneerd, brengen wij € 50,00 reinigingskosten in rekening. Deze kosten worden met de borg verrekend. Bij andere beschadigingen lees onze algemene voorwaarden.

Defect bij levering

Bij de levering zorgen wij altijd dat u een werkende chocoladefontein ontvangt. Dit laten we zien bij de demonstratie tijdens het afhalen van de fontein(en).
Indien u bij het in gebruik nemen van de chocoladefontein constateert dat de chocoladefontein(en) niet werkt en/of er een defect blijkt te zijn, dan dient u dit z.s.m. telefonisch te melden aan een medewerker van Chocolade Fontein Huren (zie onze contactgegevens). Wij zullen dan kijken of we een vervangende chocoladefontein beschikbaar hebben, welke u tegen hetzelfde dagtarief kunt komen wisselen. Voor meer informatie zie onze algemene voorwaarden.

Te laat retourneren of schade

Elke dag dat de chocoladefontein te laat word geretourneerd, wordt per (kalender)dag het dagtarief in rekening gebracht en in mindering gebracht op de borg.
Bij het retourneren van de chocoladefontein wordt alles gecontroleerd en wordt gekeken of alle onderdelen compleet en onbeschadigd zijn. Daarnaast wordt gekeken of iedere fontein netjes gereinigd is. Ook word getest of de chocoladefontein nog naar behoren functioneert.
Bij beschadigingen, deuken, krassen of niet functioneren, worden de kosten afhankelijk van de schade naar rato bepaald en ingehouden op de borg (zie onze algemene voorwaarden).

Retourneren chocolade in gesloten verpakking

Bij een reservering kunt u ook de gewenste hoeveelheid en de gewenste chocoladesmaak aangeven. Puur en melk chocolade zijn altijd voldoende op voorraad en kunnen altijd geleverd worden. Andere chocolade smaken dienen tijdig besteld te worden (minimnaal 7 werkdagen vooraf) en kunnen in de meeste gevallen gewoon geleverd worden. Indien levering niet op tijd mogelijk blijkt, zullen wij in overleg met u een andere chocoladesmaak kiezen.
Indien u niet alle chocolade heeft verbruikt tijdens uw chocoladebuffet en de fonteinchocolade nog in een gesloten verpakking zit dan kunt u deze bij het retourneren van de chocoladefontein weer inleveren en krijgt u het aankoopbedrag van de betreffende chocolade weer contant retour (mits de chocolade bij ons is aangekocht).


Lees meer over Reserveren »
Lees meer over Betalingen »